برنامه ی توسعه ی فردی
ایجاد و به کارگیری یک نقشه ی پیشرفت فردی به عنوان یک برنامه شغلی برای موفقیت گام به گام، بخشی از نیازهای یک فرد یا یک سازمان موفق میباشد که می تواند نقش بسیار پررنگی در دستیابی به اهداف شغلی داشته باشد و سبب موفقیت های چشم گیر شود. IDP ابزار بی مانندی برای پیشبرد نیازهای توسعه ای و آموزشی است. برنامه ی توسعه فردی نقشه ی مسیر شغلی شماست. با استفاده از IDP شما جایگاه کنونی خود را واقع بینانه و با نکته سنجی ارزیابی میکنید؛ مشخص میکنید که در کجا هستید و به کجا میخواهید برسید. با این برنامه افراد مسئولیت لزوم یادگیری و بهبود مهارت های خود را بر عهده می گیرند و به صورت مدون در جهت پیشرفت و یادگیری برنامه ریزی می کنند.
برنامه توسعه فردی شامل چه مواردی میشود؟
اگر چه فرم های در این زمینه با جزییات کامل به صورت آماده وجود دارند اما بهتر است برای هر چه کاربردی تر بودن و باز گذاشتن مسیر خلاقیت، اجباری برای استفاده از فرم های از پیش تهیه شده وجود نداشته باشد. آن چه که در فرایند ساختن IDP از اهمیت ویژه ای برخوردار است این است که فرد در ابتدا از خود این سوال ها را بپرسد؛ ۱٫ سازمان من چه اهدافی را دنبال می کند و کارکنان آن برای پیش برد برنامه ها در جهت رسیدن به این اهداف باید چه کنند؟ ۲٫ اهداف من برای پنج سال آینده به طور روشن و دقیق چه هستند؟ ۳٫ برترین نقاط قوت من چیست و برای استفاده هر چه بهینه از آن ها چه کار می توانم انجام دهم؟ (در این زمینه ابزارهای سنجش معتبر و آزمون های روان شناسی وجود دارد. به ویژه در حوزه ی روان شناسی مثبت گرا با تاکید بر نقش توان مندی های منش در همه ی زمینه های مرتبط با بهزیستی فردی به آن پرداخته شده است. در پست های بعدی به طور فراگیر به این مورد می پردازیم.) ۴٫ آیا در من نقطه ضعف بارزی وجود دارد که به طور معناداری در مسیر پیشرفت شغلی و دستیابی به اهدافم اختلالی ایجاد می کند؟
تنظیم انفرادی یک نقشه ی پیشرفت فردی، همراه با کاستی خواهد بود. استفاده از ۳۶۰ DEGREE FEEDBACK که بازخوردهای همکاران را به صورت بی نام و محرمانه در اختیار فرد قرار می دهد می تواند در تکمیل برنامه توسعه ی فردی بسیار مفید باشد. پس از تهیه ی IDP اولیه، بررسی آن توسط مدیر، سرپرست و یا ناظر شغلی فرد و گفتگو درباره ی مقایسه ی وضع کنونی و چشم انداز آینده و تحلیل فاصله ی این دو سبب هر چه بیشتر واقع گرایانه شدن IDP و هم چنین افزوده شدن موارد رهنمودی با ارزشی می گردد.
به طور کلی برنامه ی توسعه ی فردی شامل این موارد است:
اطلاعات فردی، خودارزیابی، اهداف بلندمدت و کوتاهمدت، نیازهای توسعهای برای رسیدن به اهداف بلندمدت و کوتاهمدت، برنامه بهبود برای برطرف کردن نیازهای توسعهای
پنج گام برای ایجاد یک برنامه توسعه فردی
گام اول: اتخاذ رویکرد توسعه
وجود هدفی روشن و بی هیچ ابهامی ضروری است. این هدف باید برآمده از احساس نیاز و دلیل محکمی برای بهبود باشد که نیروی انگیزشی فرد گردد.
گام دوم: شناسایی منابع اصلی
براساس شایستگی ها و مهارت های مورد نیاز برای دستیابی به هدف، فرد می تواند آن چه باید بیاموزد را مشخص کند و در این گام به شناسایی منابع بپردازد، دوره های آموزشی مورد نیاز، کتاب های منبع یا مرجع های اینترنتی معتبر. نقش اساسی را باید خود فرد بر عهده داشته باشد و حتما در این فرایند باید به صورت خودآموز نیز به کسب دانش و مطالعه بپردازد.
گام سوم: شناسایی اقدامات توسعه ای مورد نیاز
این گام براساس موقعیت فعلی شغلی فرد مشخص می گردد که می تواند شامل بررسی چالش ها، یادگیری از دیگر افراد (مدیر، مربی یا متخصص) باشد. فرد باید از فرصت هایی که هنگام کار برای بهبود پیش می آید بیشترین بهره را ببرد و برنامه های آموزشی و فرایند یادگیری را با کار هر روزه اش پیوند بدهد.
گام چهارم: ایجاد تعهد به برنامه ی توسعه ی فردی خود
با در نظر گرفتن بودجهای متناسب با اقدامات توسعهای فردی و هم چنین در نظر گرفتن بازه ی زمانی مشخص برای آن، خود را بهطور کامل به فرآیند توسعه فردی متعهد کنید. تایید و نظارت مدیر مستقیم در سازمان مربوطه می تواند نقش موثری در این تعهد داشته باشد و نیاز است که بازخوردها و نظرات نهایی وی دریافت گردد. باید در نظر داشت در عین پایبندی گاهی انعطاف لازم را نیز داشته باشید.
گام پنجم: اجرا و پیگیری
بدون اجرا و پیگیری مستمر IDP و نظارت بر خویش و بازنگری در صورت لزوم آن پیشرفتی که باید حاصل نمی گردد.
What’s up everybody, here every person is sharing such familiarity, thus it’s
pleasant to read this webpage, and I used to
pay a visit this webpage daily.