این حقیقت است که نوع لباس هایی که می پوشید و انواع اکسسوری یا زیورآلاتی که استفاده می کنید، چیزهای زیادی درباره ی شما می گویند: از کجا هستید، به چه گروهی تعلق دارید، چه کاری انجام می دهید و چه احساسی نسبت به خود و دیگران دارید.

لباس شناسان یا روان شناسان فعال در زمینه ی مد و فشن، لباس را یکی از روش های اساسی ارسال سیگنال های اجتماعی می دانند، زیرا آن چه که ما می پوشیم هویت ما را نشان می دهد و ما با لباس خود نشانه های غیرکلامی به دیگران ارسال می کنیم. لباس ها نشان می دهند: چقدر قدرتمند هستید، چقدر تاثیر گذار هستید، چقدر هوشمند هستید، چقدر مرتب و تمیز هستید؟ چقدر درآمد دارید؟… همان طور که در فیلم ها، نمایش نامه ها و داستان ها از لباس و مد برای نشان دادن سر نخ هایی برای شناسایی شخصیت استفاده می شود. طراحان لباس عنوان می کنند برای انتخاب درست و راحت لباس باید سه کلمه ای را توضیح دهید که می خواهید لباس شما آن احساس را به شما بدهد، برای مثال، احساس قدرتمندی؟ احساس جذابیت؟ احساس اعتماد به نفس؟ احساس حرفه ای بودن؟ احساس یونیک و خاص بودن؟ … و سپس براساس آن سه ویژگی به انتخاب لباس بپردازید.

پژوهش هایی که برای تعیین یک چارچوب نظری برای درک ارتباط میان هویت و لباس صورت گرفته اند ابتدا به جنبه های اجتماعی لباس پرداخته اند. لباس به عنوان ابزار بسیار موثر ارتباط در تعاملات اجتماعی، بر روی ثبیت هویت فرد در نظر خود او و دیگران تاثیر بسزایی دارد. هویت های ارتباطی حاصل از نوع لباس تحت تاثیر تکنولوژی و استانداردهای اخلاقی و زیبایی شناسی جامعه قرار دارند.

یک پژوهشگر لباس شناس می گوید: لباس یک وسیله ی سیستماتیک انتقال اطلاعات در مورد پوشنده است و لباس شخص می تواند یک ابزار ارتباطی قدرتمند برای او باشد. هنگامی که صحبت از توانایی ایجاد اعتماد و تاثیرگذاری در ارتباط می شود، آن چه می پوشید نقش مهمی در برداشت اولیه مثبت از شما دارد. باور داشته باشید یا نه، علم نشان داده است که تیپ و پوشش است که درک دیگران از شخصیت آدمی را می سازد.

چطور می توانید با انتخاب لباس مناسب به تاثیرگذاری ایده آل برای برند شخصی مورد نظر خود دست یابید؟

  • نکته ی مهم در انتخاب لباس، پیش از مدل و رنگ آن، این است که کیفیت پارچه ی آن با توجه به نوع و زمان استفاده مناسب باشد، برای نمونه یک لباس رسمی را در نظر بگیرید که مدل و رنگ آن عالی است اما نوع پارچه ی آن به گونه ایست که به سرعت چروک می شود و استایل خود را از دست می دهد یا سبب افزایش عرق یا بوی بد بدن می گردد. و یا پارچه هایی که تغییر رنگ می دهند یا دون دون می شوند و پرز می دهند…
  • جور بودن سبک لباس ها در قسمت های مختلف با هم و هم چنین جور بودن اکسسوری ها با نوع و مدل لباس نیز اهمیت ویژه ای در برداشت کلی از تیپ شما دارد.
  • چگونگی استفاده از رنگ ها، یک راه عالی برای استفاده از قدرت پوشش و تیپ شماست. رنگ ها را به صورت تصادفی و بی دقت انتخاب نکنید، در مورد چگونگی استفاده از هر یک از آن ها فکر کنید. هارمونی رنگ های مورد استفاده نیز بسیار مهم است، استفاده از یک رنگ برای همه چیز به اندازه ی استفاده از رنگ های زیاد مختلف نامناسب است.
  •    ساعت، دستبند و سایر زیور آلات، شال و روسری، کلاه، کیف و کفش … می توانند به طور کامل یک ست لباس را تحت تاثیر بگذارند و حتی مناسب بودن و خوب بودن لباس شما را خنثی کنند و از طرفی می توانند بسیار مهم در ساختن سبک خاص شما در برند شخصی مخصوص به خودتان باشند.

تیپ رسمی مناسب محیط های کاری و حرفه ای

پژوهش ها نشان می دهند پوشیدن لباس رسمی در محیط کار با افزایش تاثیرگذاری به عنوان شخصی باهوش تر، قابل اعتمادتر، راستگوتر و آگاه تر و باسوادتر در ارتباطات، رابطه ی مستقیم دارد.

در این جا به چند نکته در مورد تیپ رسمی و حرفه ای مناسب می پردازم:

-رنگ های تیره تر رسمیت بیشتری به تیپ شما می دهند، به ویژه رنگ مشکی و رنگ های خانواده ی طوسی در ترکیب با رنگ سفید بسیار مناسب اند.

-هر چه از زیورآلات بیشتر و چشم گیرتری استفاده کنید تیپ شما از رسمی بودن دور و دورتر می شود.

-برای حرفه ای به نظر رسیدن لازم است به خاطر داشته باشید لباس تنگ یا گشاد، خیلی کوتاه یا خیلی بلند هیچ کدام مناسب نیستند.

-لباسی که سبب عدم احساس راحتی شما شود چه به لحاظ جسمی چه روانی، بر ضد حرفه ای به نظر رسیدن شماست.

-لباس هایی با پارچه های پر از طرح و پر از چاپ هستند اصلا مناسب محیط های حرفه ای نیستند.

-پوشیدن جوراب و کفش تمیز و مناسب با تیپ رسمی اهمیت ویژه ای دارد که مورد بی توجهی واقع می شود.

-به طور کلی تمیز بودن، خوش بو بودن بسیار مهم است و چروک نشدن لباس در حدی که کاملا از فرم و استایل خارج نشود (تنگ بودن لباس و نوع پارچه ی آن و هم چنین نوع نشستن در این مورد تاثیرگذار است.).

-به عنوان نکته ی پایانی به یاد داشته باشید که سادگی هر چه بیشتر چه در نوع پوشش چه در آرایش صورت و موها سبب رسمی تر و حرفه ای تر شدن تیپ شماست.

پوشش مناسب روان شناس یا روان درمانگر در اتاق مشاوره/درمان

در پژوهش های که در این زمینه صورت گرفته است یافته ها نشان داده اند که نوع پوشش مناسب برای یک روان شناس با تیپ رسمی یک معلم یا یک مسئول حرفه ای در یک سازمان تفاوت زیادی ندارد. در اتاق مشاوره یا درمان و در جایگاه یک روان شناس بهتر است از لباس های تیره و تیپ رسمی استفاده شود و از رنگ های پرجلوه و آرایش زیاد و استفاده از زیورآلات دوری شود. هر گونه لباس یا زیورآلاتی که نشان دهنده ی وابستگی به فرقه و گروه خاص یا سبک نگرش خاصی است نباید استفاده شود. تیپ روان شناس باید به گونه ای باشد که مانند بک گراندی ساده در فضای اتاق حل شود تا آرامش و اعتماد لازم را فراهم کند.

دیدگاهتان را بنویسید